+420 731 281 840 | info@sharane.cz

Vzdělávání, inspirace, sdílení: 
manažerský rozvoj, marketing, HRM

+420 731 281 840 | info@sharane.cz

Vzdělávání, inspirace, sdílení:
manažerský rozvoj, marketing, HRM

Co mají společného kuchař a úspěšný tým

Česta je cesta

Co mají společného KUCHAŘ 👩‍🍳 a USPĚŠNÝ TÝM 🙋‍♀️🙋‍♂️

KVALITNÍ VÝBĚR 🍳 Stejně jako kuchař začíná výběrem kvalitních surovin, tak i úspěšný tým se opírá o schopné jedince s unikátními dovednostmi, které jsou cennými ingrediencemi pro úspěšnou týmovou spolupráci.

KOMPLEMENTARITU 🔀 Podobně jako kuchař kombinuje různé chutě a přísady, tak i v týmu je důležité mít různé pohledy, zkušenosti a kompetence. Schopnosti a dovednosti jednotlivců se v týmu vzájemně doplňují a posilují.

KOORDINACI A SPOLUPRÁCI 🤝 Spolupráce a koordinace jsou klíčové pro úspěch, stejně jako správné načasování kroků při přípravě jídla. Souhra týmu vede k efektivitě.

PRÁCI SE ZPĚTNOU VAZBOU 🔄 Stejně jako kuchař ochutnává a dochucuje jídlo, tak i v týmu je důležité poskytovat a reflektovat konstruktivní zpětnou vazbu. Pomáhá to dosáhnout “chutnějších” výsledků.

🌟 Klíčovou #esencí úspěšných týmů je různorodost a doplňující se kompetence. 🌟 Pro názornost příklad týmových kompetencí YellowCouch an Aon´s Assessment Solutions Partner (former cut-e CEE): orientace a služby ▪ analýza ▪ inovace ▪ plánování a organizace ▪ iniciativa a odpovědnost ▪ koordinace ▪ spolupráce ▪ kontrola kvality a vliv. Dobře fungující tým musí dobře zvládat všechny týmové kompetence.

Jak to funguje? Každý člen týmu je hodnocen na škále dané kompetence a je určena celková dosažená hodnota kompetence daného týmu. Identifikují se chybějící/rozvojové/silné týmové kompetence. Na základě této analýzy lze efektivně plánovat, jak doplnit nebo rozvinout týmové kompetence a sestavit fungující tým.

❓ Příklad z #praxe: Velmi inovativní tým. Spousta nápadů, ale bohužel s nižší úspěšností při zavádění do praxe. Identifikována velmi nízká míra analytiky v týmu. Automaticky při výběrových řízeních byl analytik vyřazován, jako člověk, co bude hledat často proč to nejde a brzdit nadšení. Doporučení komunikovat extrémně inovativnímu týmu #přínos doplnění těchto znalostí, schopností do týmu formou nového člena týmu.

🤝🚀 Komplementarita a správné kombinování kompetencí jsou klíčem k vytvoření #ÚspěšnéhoTýmu, který dokáže dosahovat kvalitních výsledků.

#Sharane#TýmovéKompetence#KompetenčníProfilace#poradenství#ČesťaJeCesta

Sdílet článek s přáteli:

Máte zájem o novinky?

Připojte se k odběru a dostávejte nejnovější zprávy od našeho týmu




    Chcete se dozvědět více?

    Neváhejte nás kontaktovat